Ilmatar Areena tulostaulut

Helppokäyttöinen ja näyttävä tulostaulu monilajituella

Jidokalla ollaan viimeisen vuoden aikana työstetty firman toistaiseksi suurinta projektia niin näyttöratkaisujen kuin oman R&D:n puolella. Digitaalinen tulostaulu -projektin tuloksena on helppokäyttöinen, mukaansatempaava ja monilajituettu tulostaulujärjestelmä, jonka uudistetun version Jidoka asensi lokakuun alussa Espoon Matinkylän jääurheiluhalliin.

Ilmatar Areenaksi nimetty halli on tarkoitettu junioritoiminnalle ja sisältää 3 jääkiekkokaukaloa, lentopallo- /koripallokentän, kuntosalin, voimistelusalin, toimistotilaa, ravintola- ja kauppatilaa. Erityisen mahtavaa tästä tekee se, että Jidokan junnukoodarit ovat olleet mukana kehittämässä järjestelmää, joka tulee Espooseen toisten junnujen käyttöön!

Tulostaulu kaikkien käyttöön

Kun lähdimme suunnittelemaan uutta älykästä tulostaulua, halusimme erityisesti ottaa huomioon harrastustoiminnan ja järjestelmän käyttömukavuuden uusille käyttäjille.

Isommissa jäähalleissa jo käytössä olevat isot digitaaliset tulostaulut ovat hankalia käyttää ja vaativat usein asiantuntijan sujuvaa hallintaa varten, mutta Jidoka halusi tehdä näyttävästä taulusta myös helpon käyttää kaikissa lajeissa. Tulostaulun käyttö on niin yksinkertaista, ettei seurojen tarvitse metsästää parin tulostauluosaajan joukosta vapaaehtoista, sillä kuka vain voi hallita ottelua. Et myöskään tarvitse useampaa henkilöä hallitsemaan ottelukelloa ja toista henkilöä erikseen, tapahtuman viihteen hallintaan. Tämän kaiken pohjalta syntyi tulostaulu, jonka kolme tärkeintä piirrettä ovat:

Monikäyttöisyys
  • monilajituki, jonka avulla tulostaulun näkymä mukautuu valittuun lajiin automaattisesti, kun se valitaan ohjaustabletilta
  • yksi ohjaustabletti, jolla voi hallita useaa näyttöä ja lajia käden käänteessä
  • mahdollisuus mainostaa ja tiedottaa otteluiden ulkopuolella ja niiden aikana
  • lisätuloja seuroille ja harrastustoiminnasta houkuttelevampaa
  • sponsorit – tarjoaa joukkueiden sponsoreille entistä parempaa näkyvyytä, mahdollistaen samalla näyttävämmät sekä nykyaikaiset mainostusmahdollisuudet tulostaululla (videot/äänet)

Elämyksellisyys ja yhteisöllisyys
  • korostaa yhteisöllisyyttä ja ottaa yleisön vahvemmin mukaan peliin
  • mahdollistaa niin musiikin ja median toistamisen näytöllä
  • tekee harrastustoiminnasta houkuttelevampaa, kun esimerkiksi pelaajaesittelyt voidaan pyörittää näyttävästi tiimin valitseman musiikin säestämänä ja kotijoukkueen maaleja/pisteitä voidaan juhlistaa maalivideoilla

Helppokäyttöisyys
  • helppokäyttöinen ohjausyksikkö ja selkeä tulostaulu
  • kuka tahansa osaa käyttää tulostauluamme lukematta käyttöohjeita, joten kaikki hallilla harjoittelevat pääsevät nauttimaan siitä

Tulostaulujärjestelmä on suunnattu kaikkien käytettäväksi, sarjatasoa tai ikäluokkaa katsomatta. Näin tarjoten huippuelämyksen katsojille.

Kuvia toteutuksesta:

Ilmatar Areena tulostaulut
Ilmatar Areena tulostaulut
Havainnekuva - Ilmatar Areena tulostaulu / tulosnäyttö
Ilmatar Areena, Espoo
Digitaalinen tulostaulu / tulosnäyttö - urheiluseura varainhankinta
Äänekosken jäähallin tulosnäyttö
Äänekosken jäähalli

Jidoka tähtää maailman johtavaksi näyttöratkaisujen toimijaksi, jonka sovellusratkaisuilla monen monimutkaisen näyttöpinnan hallinta on lastenleikkiä eikä näyttävyydestä tarvi tinkiä. Meiltä onnistuvat niin pienet kuin suuremmatkin LED-näytöt infonäytöistä tulostauluihin ja tienvarsinäyttöihin, sekä sisällönhallintajärjestelmät niihin. Lisätietoja löydät Näyttöratkaisut-osiosta!

Laita meille viestiä sales@jidoka.fi ja aloita oma tulostauluprojektisi!