Kansainvälinen miesten päivä

Miesten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta

Kansainvälistä miesten päivää vietetään perjantaina 19.11. Virallisen nettisivuston mukaan sen 6 päätavoitetta on:

  1. edistää positiivisia roolimalleja miehille; ei vain elokuva- ja urheilutähtiä vaan tavallisia, työtä tekeviä miehiä, jotka elävät normaalia elämää
  2. juhlistaa miesten myönteisiä vaikutuksia koko yhteiskuntaan, yhteisölle, perheelle, avioliitolle, lastenhoidolle ja ympäristölle
  3. keskittyä miesten terveyteen ja hyvinvointiin; sosiaaliseen, henkiseen, fyysiseen ja hengelliseen
  4. nostaa esille miehiä kohtaan tapahtuvaa syrjintää; sosiaalipalveluissa, asenteissa ja odotuksissa, ja laissa
  5. parantaa sukupuolien välisiä suhteita ja tasa-arvoa
  6. luoda turvallisempi ja parempi maailma, jossa kaikki voivat olla turvassa ja kehittyä täyteen potentiaaliinsa

(Lähde: International Men’s Day)

Tänään keskitytään erityisesti miesten ja poikien terveyteen ja hyvinvointiin sekä sukupuolisten väliseen tasa-arvoon. Tänään (niinkuin ei minään muunakaan päivänä) ei miesten tarvitse olla rouheita metsämiehiä, jotka nostavat puun juuriltaan yhdellä kädellä. Teidän ei tarvitse olla aina kovia ja suojella maailmaa kaikelta sen pahuudelta eikä teillä ole mitään syytä verrata itseänne toisiin ihmisiin, sillä te riitätte juuri tuollaisina. Teillä on tiedot, taidot, tunteet ja kokemukset, joita ei muilla tässä maailmassa ole ja niitä sietääkin juhlia.

Jidokallakin juhlitaan kansainvälistä miesten päivää, sillä työntekijöistä välittäminen ja tasa-arvon edistäminen ovat meille tärkeitä yritysarvoja. Varsinkin pandemian jyllätessä ja etätöiden etäännyttäessä meitä on entistä tärkeämpää, että jokainen jidokalainen otetaan huomioon. Tämän vuoksi olemme sitoutuneet pitämään huolta henkilökunnastamme vuoden jokaisena päivänä, riippumatta sukupuolesta, mutta valtaosa henkilökunnastamme on tällä hetkellä miehiä. Tänään juhlistamme kaikkia maailman miehiä ja poikia, mutta erityisesti teitä, jidokalaisia miehiä, ja teidän merkitystä koko yritykselle.

Kiitos siis Alex, Anssi, Ari, Erkka, Jani, Joni, Juha, Juho, Juho-Matti, Juuso P., Juuso S., Kaj, Leo, Isomaki, Markus, Makkonen, Myllys, Niko, Pasi, Pete, Petri, Rein, Sampo, Santeri, Teemu N., Teemu T., Tero, Tuomas, Tuukka ja Vilho!
Ilman teitä ei Jidoka olisi sellainen kuin se tänään on :)