Miten teidän kesätyöntekijät voi koodarifirmassa?

Miten teidän kesätyöntekijät voi?

Tässä reippaasti yli puolenvälin kesää on hyvä tehdä pieni päivitys meidän kesätyöntekijöistä ja kysyä hieman, millaiset fiilikset heillä on Jidokalla työskentelystä. Tässä postauksessa meidän kesätyöntekijät kertovat, miten on mennyt, mitä he ovat päässeet tekemään, mikä on parasta Jidokassa, ja jos he haluaisivatko jatkaa meillä työskentelyä harjoitteluiden jälkeen.

Miro
MiroKoodariharjoittelija
1. Millaista on ollut tähän mennessä?

Kivaa on ollut. Koko harjoittelun ajan on ollut fiilis, että olen tervetullut, haluttu ja hyvä sellaisena kuin olen. Työyhteisö on ottanut meidät kaikki harkkarit hyvin huomioon ja mukaan ”laumaan” heti alusta asti. Joka päivä on jotain, tai useimmiten paljonkin tehtävää, eikä yksikään päivä ole täysin samanlainen.

2. Mitä kaikkea olet saanut tehdä?

Aikalailla ekasta päivästä asti pääsi tekemään oikeita sovelluskehittäjän töitä. Nopeasti siirryttiin buginkorjailusta kehittämään kokonaan uutta softaa, jonka pohjalta pääsen tekemään myös opinnäytetyöni! Olen päässyt harjaantumaan haluamissani teknologioissa, Reactissa ja JavaScriptissa, ja niiden ekosysteemeissä, joka on iso plussa uraa eteenpäin ajatellessa.

3. Mikä on parasta Jidokassa?

En kyllä osaa nimetä yhtä ainoaa parasta asiaa. Kaikki osaset toimii yhteen hienosti. Hyvä työyhteisö, joustava työaika, eikä ketään jätetä yksin. Tarvittaessa löytyy aina apua. Meihin harjoittelijoihinkin luotetaan kovasti, eikä oikeastaan missään kohtaa ole ollut sellainen olo, ettemmekö olisi tekijöinä yhtä tärkeitä kuin jo palkalliset.

4. Haluaisitko jatkaa kesätöiden jälkeen meillä?

Niinkin voisi väittää. Aloittelen elokuun alussa virallisena Jidokalaisena. Pääsen tekemään harjoitteluni muutaman viimeisen viikon ja opparin pois alta, ja valmistun näin ollen suoraan töihin. Olen tästä todella innoissani, ja kiitollinen. On ilo ja kunnia tulla osaksi näin hyvää yritystä ja työyhteisöä!

Kia
KiaRekrykoulutuksessa koodaripuolella
1. Millaista on ollut tähän mennessä?

– On ollut kivaa ja haastavaa. Hirveesti uutta asiaa, ja välillä meinaa iskeä epätoivo, kun ei ymmärrä tai muista. Toisaalta pienistäkin onnistumisista tulee voittajafiilis, kun huomaa että osaakin. Onnistumiset taas motivoi jatkamaan ja kokeilemaan vielä hankalampia juttuja.

2. Mitä kaikkea olet saanut tehdä?

– Oon saanut opetella frontend-devaamista, pääasiassa JavaScriptiä ja Reactia. Näitä oon myös hyödyntänyt Jidokan R&D-tiimin kehitysprojektissa. Siistiä sisätyötä vielä ainakin toistaiseksi siis ?

3. Mikä on parasta Jidokassa?

– Jidokassa parasta on ennakkoluulottomuus, mahdollisuus kehittyä työntekijänä sekä kivat ja ammattitaitoiset työkaverit ?

4. Haluaisitko jatkaa kesätöiden jälkeen meillä?

– Rekrykoulutuksen tavoitteena on työllistyminen. Jos kaikki menee käsikirjoituksen mukaan, siirryn tammikuussa vakkarityöntekijäksi. Vastaus kysymykseen on siis kyllä! ?

Tero
TeroKoodariharjoittelija
1. Millaista on ollut tähän mennessä?

– Ei valittamista. Liukuva työaika ja sopivan rento työympäristö ainakin omalta osaltaan vähentävät stressiä, kun ei tarvitse olla kaikessa sidottuna tiukkoihin kellonaikoihin. Ei tuskanhikeä työmatkoilla.
Aika on kyllä mennyt älyttömän nopeasti. Vastahan se Vappukin oli! :O

2. Mitä kaikkea olet saanut tehdä?

– Yleisesti ottaen aika monipuolisesti asioita laidasta laitaan. On koodin ihmettelyn ja kirjoittamisen lisäksi tullut käytyä työmailla ja oltu siten lähikontaktissa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Osallistuttu palavereihin ja pohdittu tehtyä ja tehtävää asiaa monelta kantilta. Paljon on perehdytty asioihin, joista itsellä ei paljoa aiempaa kokemusta ole, joten hyvin opettavaisia päiviä on kalenterissa ollut. Toki olemassa olevia tietoja ja taitoja on päässyt hyödyntämään ja jatkojalostamaan.

3. Mikä on parasta Jidokassa?

– Nämä on aina näitä vaikeimpia kysymyksiä! Ehkä se on tuo rento meininki, joka on siis toimistoympäristön ja työaikojen suhteen. Jos ei ole jotain enemmän tai vähemmän tiukasti aikataulutettua toimintaa, miksi ihmeessä paikalla pitäisi olla vaikkapa tasan kello 8:00-16:00, jos esimerkiksi kulkuyhteyden vuoksi parempi aika on vaikkapa 8:15-16:15 jne.

4. Haluaisitko jatkaa kesätöiden jälkeen meillä?

– Ehkä, mutta eipä tämä ainoastaan minusta roikkuva asia ole.. ?
Soitetaan nyt tää keikka ensin!

Paulina
PaulinaMarkkinointiharjoittelija
1. Millaista on ollut tähän mennessä?

– Aivan mielettömän kivaa. Joskus on vähä vähemmän ja joskus vähä enemmän kiire, mutta laakereilla ei ole onneksi tarvinnut levätä ? Päässyt kyllä huomattavasti laajemmin opettelemaan uusia ohjelmia ja järjestelmien käyttöä kuin aluksi olisin osannut ajatella, mutta tämä on ollut vain suurta plussaa, sillä nautin kaiken uuden oppimisesta. Oma tausta on kuitenkin ihan eri alaa kuin koodaaminen ja näyttöhommelit, mutta tämä ei tosiaan ole hidastanut menoa millään tavalla. Työkaverit on olleet aivan äärettömän avuliaita ja tukeneet uuden oppimisessa sataprosenttisesti.

2. Mitä kaikkea olet saanut tehdä?

– Somepuolen ja nettisivujen kehittämisen lisäksi on tullut ladattua materiaaleja eri näytöille, tehtyä mainoksia niin Jidokalle kuin useille meidän asiakkaille, leikittyä paparazzia, ja opittua todella paljon kaikesta, mitä ohjelmistokehitys- ja näyttöratkaisufirman kulisseissa tapahtuu.

3. Mikä on parasta Jidokassa?

– Se, että on oikeasti saanut tehdä töitä, ottaa vastuuta tehtävistään, ja oppia paljon uusia asioita. Liukuva työaika, mahdollisuus etätöihin, työkavereiden tuki ja se oman työn merkityksellisyys on myös ihan siellä listan yläpäässä. Työilmapiiriltään Jidoka on ehdottomasti parhaimpia työpaikkoja, joissa olen työskennellyt.

4. Haluaisitko jatkaa kesätöiden jälkeen meillä?

– Ehdottomasti, mutta tuo jatko riippuu aika paljolti siitä, että pääsenkö koulun puolesta lähtemään vaihtoon syksyllä vai en. Mikäli kaukomaat kutsuvat, pitää laittaa työt hetkeksi paussille, mutta vaihdon jälkeen olisi mukava palata takaisin ?

Mutta mitä mieltä on Jidokan rekryvastaava, Alex, näistä kommenteista?

”Erilaiset harjoitteluohjelmat ovat jo yli kymmenen vuotta olleet Jidokan tärkein rekrytointikanava. Kaksi kolmasosaa Jidokan työntekijöistä ovatkin tulleet meille tällaisten ohjelmien kautta. Potentiaaliselta harjoittelijalta vaadimme oppimishalua ja -kykyä, motivaatiota, empatiaa, ahkeruutta ja sitkeyttä. Näillä ominaisuuksilla meillä pärjää ja varmasti kehittyy ajan myötä loistavaksi osaajaksi.  On tosi mukavaa kuulla ja nähdä, että harjoittelijat ovat meillä viihtyneet, kokevat kehittyvänsä työtehtävissään ja haluavat jäädä meille töihin.”

Alex Bern
Alex BernRekrytointivastaava
Lisätietoja rekrytoinnista ja avoimista työpaikoista saat nettisivujen Rekrytointi-osiosta, tai ottamalla yhteyttä suoraan Alexiin, 050 464 0184 tai alex@jidoka.fi