Kauniaisten palloiluhalli

tulostaulu käsipallo

Kauniaisten palloiluhalliin toteuttiin useasta näyttöpinnasta koostuva tulostaulujärjestelmä. Hallin katsomoon mahtuu reilut 500 katsojaa tapahtumiin, jotka pääsevät nauttimaan mm. käsipallon ja salibandyn huippuotteluista. Tilasta löytyy muita monipuolisia harrastusmahdollisuuksia mm. seinäkiipeily ja telinevoimistelu.

Kauniaisten palloiluhallia on kehitetty useasti, viimeksi nyt kun Jidoka toimitti uuden monilajituella varustetun LED tulostaulun. mm. käsipallo & salibandy -lajituella. Järjestelmään kuuluu useita eri näyttöpintoja mm. iso päätulostaulu 7.2m2 sekä pelaajille että valmentajille tarkoitetut 32″ LCD-näytöt. Koska isoin tulosnäyttö sijaitsee toimitsijoiden sekä pelaajien yläpuolella, osoittaen pääkatsomoa kohti, toteutettiin molemmille vaihtopenkeille omat 32” näytöt helpottamaan tilanteen seuraamista. Pelaajille näytettävä ottelutieto on selkeää, jolloin se on nähtävissä nopeissa ottelutilanteissa.

Kaikkea tätä hallinoidaan parilla kosketusnäytöllä, jolloin toimitsija hoitaa itse pelitilanteet ja yleisön viihdytyksestä sekä muista tilanteista pitää huolen toinen kosketusnäyttö. Tämä auttaa yleisönviihdytyksestä vastaavaa aistimaan tunnelmaa esim. yleisön joukossa istuen, jolloin fiilis pysyy tilanteen tasalla.

Iso 7.2m2 LED-näyttö on kallistettu optimaaliseen katselukulmaan kohti pääkatsomoa, jolloin katsojat kokevat ja näkevät näytöllä pyörivät aineistot parhainten.

Suojaus ja huolto otettu huomioon

Pystynäytöt on suojattu turvalasilla, jolloin lasi ottaa vastaan mahdollisista karkaavista palloista tulevat iskut. Kohteessa otettiin huomioon käyttöympäristö esim. käsipallossa käytettävä pihka voi kulkeutua hallin eri pinnoille, jolloin turvalasin pinta on helpompi siistiä kuin suoraan paneelissa oleva pihka.

Itse tulostaulu on suojattuna vahvalla pleksillä useilta erilaisilta palloilta.

Käyttäjiä kuunnellen ja eteenpäin kehittäen

Näyttö on kovassa käytössä paikallisten urheiluseurojen otteluissa mm. GrIFK käsipallon ja salibandyn. Näyttö mahdollistaa eri lajeille sekä seuroille räätälöidyt videot, sekä mainosten näyttämiset otteluiden aikana. Näytöllä on mahdollista näyttää myös erityistilaisuuksien videoita sekä nopeita videopätkiä yleisön viihdyttämiseen.

Ohjelmistoa on kehitetty eteenpäin, niin Jidokan ohjelmistokehityksen kuin asiakkailta saatujen palautteiden perusteella. Lopputuloksena on kehittynyt entistä monipuolisempi ja loppukäyttäjille toimivmpia tulostauluratkaisu.

Perustiedot

KOKO

LED – 7.3m2
LCD – 32″

NÄYTÖN TARKKUUS

LED – P4
(Pikselien välinen etäisyys mm)
LCD – FullHD

PIKSELIEN MÄÄRÄ

896 x 512 pikseliä

Kuvia toteutuksesta:

tulostaulu seinällä
tulosnäyttö salibandy
kaunianen grankulla tulosnäyttö

Ota rohkeasti yhteyttä! Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.