Tutustuminen Kaakkois-aasialaisiin kamppailulajeihin

Pidettiin porukallemme marraskuun lopussa Kaakkois-aasialaisten kamppailulajien tutustumisleiri Hervannan vapaa-aikakeskuksen pikkutatamilla. Lajina oli Kali Majapahit, jota tuli esittelemään Espoosta asti itsepuolustuslajien elinkeinoharjoittaja David Munoz Gonzalez (Art Zenter), joka on entinen poliisi ja jolla on kokemusta erilaisista kamppailulajeista melkein 30 vuotta.

Tarkoituksena oli pitää yhdessä hauskaa ja tutustua johonkin aivan uuteen, koska kyseinen kamppailulaji eroaa merkittävästi meille tutuista japanilaisista budolajeista. Merkittävin ero tulee mm. eri aseista. Pääsimmekin kokeilemaan erilaisia keppejä, kirvestä, talibongia, karambitia ja puukkoa. Ja hauskaa oli! Valmentaja toi myös vahvasti esille, mitä tulee tehdä, mikäli joutuu tilanteeseen, jossa on vastassa henkilö puukon kanssa: juokse pakoon ja kovaa!

Oli kyllä hirmun opettavainen ja mielenkiintoinen tapahtuma. Ainut ikävä juttu oli, että 2 tunnin leiri meni ohi salamannopeasti. ☹ No, hetken päästä jatkoleiri? ? Tapahtuman päätteeksi kävimme toki Haitarissa burgerilla ja kebabilla!