Videoseinän voit koota miten monesta paneelista kuin haluat, ja eri kokoluokissa sekä mihin muotoon vain. Ennen hankintaa tulee miettiä tulevaa käyttöä. Onko videoseinän käyttötarkoitus mainostaa, olla esityskäytössä vai informaation esittäjänä? Esimerkiksi neljän paneelin yhdistelmä on helppo sijoittaa mihin tahansa avoimempaan tilaan, sopivaan seinään tai lattiajalustalle. Voit käyttää videoseinän koko pinta-alaa hyödyksesi tai esittää jokaisessa paneelissa omaa aineistoa useammasta eri medialähteestä.

Esitettävän materiaalin kanssa voit ajatella näyttöjen sijoittamista hyvinkin luovasti, keksien erilaisia tapoja kuinka paneelit ryhmitellään ja minkälaiseen kallistuskulmaan asennetaan? Mitä villimpi idea, sitä erottuvaisempi videoseinä.

Sopivan sijoituspaikan löydyttyä voidaan miettiä kokonaisuutta yrityksesi kannalta. Haluatko että paneelit upotetaan seinän sisälle vai haluat ilmeesi tai tietyn kampanjasi mukaiset koteloinnit videoseinälle? Tuntuuko että videoseinä näyttää itsekseen seinällä vähän liian palikkamaiselta? Videoseinä on toki mahdollista upottaa seinän sisään, tämä toki vaatii joissakin tapauksissa lisää työtä. Koteloinnin etuna on saada kustannustehokkaasti ja yrityksen mukaisesti videoseinä paikalleen. Toinen iso etu on mahdollisuus sijoittaa johdot ja jakajat koteloinnin sisälle, jolloin kaikki lisälaitteiden lisäämiset ovat helppoja tulevaisuudessa. Samalla ulkonäkö säilyy siistinä.

videoseinä asennus

Kuva 1. Asennusvaiheessa oleva videoseinä.

videoseinän kustomointi

Kuva 2. Lopullinen esimerkkiratkaisu koteloinnilla ja yrityksen logolla.

Videoseinän ympärille asennettavilla kehyksiä voit muokata mielesi mukaan ja helposti. Voit halutessasi saada yrityksesi logon näkyville, sekä valita käytettävän materiaalin koteloinnin suhteen. Jidokan kautta voit toteuttaa rohkeitakin muotoja haluamaasi videoseinäkokonaisuuden ympärille. Ratkaisusta tulee loppuun asti viimeistelty olo, joka myös kertoo asiakkaalle yrityksen laadukkuudesta.

Ole luova, erotu muista

Esimerkkinä kotelointi voidaan tehdä kaksipuolesta peilistä, jolloin reunojen taakse voidaan sijoittaa lisänäyttö joka esittää digitaalista vaihtuvaa materiaalia. Vaihtoehtoisesti koko videoseinä voidaan sijoittaa peilin taakse ja näin toimia ”Magic mirror” ratkaisuna. Mahdollisuuksia ja ideoita on rajattomasti.

Ilmaisia ideoita videoseinän sijoittamiseen

  • Koteloi sivut modernilla ulkonäöllä, riko rajoja ja pintoja, ole luova
  • Näytä brändisi. Kehykset voidaan tehdä vaikka kampanjaluontoisesti, ajan ilmettä mukaillen tai tietyn markkinointikampanjan mukaisesti
  • Kotelointi voidaan rakentaa edullisesti ilmettä mukaillen ja logolla varustettuna
  • Rakenteisiin ei tarvitse tehdä muutoksia. Tausta koteloidaan, jolloin mitään ylimääräisiä johtoja ei virtajohdon lisäksi jää näkyville
  • Videoseinää voit myös korostaa miettimällä seinään heijastuvaa taustavalaistusta
  • Voit mukauttaa kehystä sopivaksi tilaasi erilaisten tyylien ja kehysten avulla
  • Näytöille voit tuoda tietoa olemassa olevista rajapinnoista esim. aikatauluista

Muista lopuksi: Sisältö ratkaisee, teknologia tekee mahdolliseksi!

Nokian Jäähallin videoseinä